Kesä on alkanut tosi mukavasti. Ihana seurata pienen "Ruotsin prinsessamme" kasvua, oppimista ja iloista leikkiä. Moona on kasvanut mukavan tasaisesti ja oli 11 viikon mittauksessa 24,5 cm korkea. Paino mitattiinkin ihan virallisessa eläinlääkärin vaa'assa (3 kg) sillä pikkuneiti kävi silloin rokotettavana. Eläinklinikalla Moona halusi iloisesti tutustua henkilökuntaan eikä tainnut edes huomata neulan pistoa. Tosi reipas neiti!

Moona on nyt myös rekisteröity kennelliittoonkin: jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx

Mökillä Moona tutkaili laiturilta käsin vettä ja molskahti tietysti sukelluksen kautta uimaan. Onpahan nähty, että tyttönen osaa uida. Kovalla vauhdilla ja kauniisti uikin.

Vilkasta shelttielämää on vietetty. Lisävahvistuksena hoidossamme on välillä tyttäremme sheltti, Taica. Hänkin tipahti laiturilta, yhtenä päivänä peräti kahdesti. Kävimme porukalla veneilemässäkin. Taicalle ja Moonalle kokemus oli uusi. Moona otti tuonkin harrastuksen rauhallisesti. Taica näytti suorastaan rakastavan veneilyä.

Kaikki neidit ovat "saunoneet", tosi ovi ulos asti auki ja ilman löylyn heittoa:

Iitun ja Ellan kanssa kävimme viime keskiviikkona Lappeenrannassa agikisoissa. Tuomarina jälleen Sami Topra. Ella sai agilityradalta taas hienon tuloksen. Luva-0 -voitto, ihanneajan alitus 13,12 s, jonka tuomarikin huomioi palkintojen jaossa mainiten hienosta, nopeasta suorituksesta. Hyppyrata koitui kuitenkin kohtaloksemme. Ella oli "hiukan" liian innoissaan ja rata meni miten meni. Neidin 5. viralliselta kisaradalta tuli ensimmäinen hyl.

Iitu ja Ari kisasivat hienosti. Agiradalta tulos 5 ja aikavirhe 0,27 s. Sijoitus 6. Hypäriltä 5 ja ihanneajan alitus 3,93 sekunnilla. Sijoitus 5.

Radat olivat ehkä vaativia ykkösradoiksi, sillä noin puolet jokaisen kokoluokan koirista sai hyl-tuloksen.

Pikkuhiljaa pitää alkaa suunnitella tulevia kisoja. Niin mukava tuomari kuin tuo Sami Topra onkin, on aika vaihtaa tuomaria ainakin ykkösluokan osalta Ellalle, sillä molemmat luva-0 ovat häneltä.

Kesäisin terveisin

Virpi