Blogin kirjoittaminen on täysin unohtunut. Enemmän kuulumisia on tullut kerrottua "naamakirjassa". 

Ennen kuin kerron tiivistelmän vuoden 2014 tapahtumista, täytyy tietenkin kertoa, että Ella sai ensimmäisen HYPPY-SERTinsä 3-luokasta voittamalla luokkansa ajalla -5,04 s. 20.10.2013. Tuomarina Marja Lahikainen.

Ellan%20sert.jpg


Vuosi 2014 oli monipuolinen ja mieleenpainuva. Kerron tässä lähinnä tiivisteltynä kaikkien shelttiemme tulokset.

Iitu

Vuoden alkaessa ajattelin, että Iitu saa silloin tällöin poiketa kisaradoilla, sillä into ja vauhti tuntuivat kadonneen. Kun sitten menimme kisaamaan, Iitu syttyi oikeastaan parhaimpaan agivuoteensa, ainakin tähän asti. Olen äärettömän onnellinen siitä kaikesta onnesta ja ilosta, yhdessä tekemisen riemusta, mitä tänä vuonna Iitun kanssa sain kokea.
Iitu teki agiradoilla peräti 15 nollatulosta, joista kerran triplanolla ja vielä toisella kerralla tuplanolla. Iitulla olisi näin ollen vaikka SM-nollatkin kasassa ihan hyvissä ajoin. Vauhti on hiukan rauhallisempaa kuin kärkipään menijöillä, mutta työskentely radalla on täsmällistä. Iitu tuntuu tietävän pienestä eleestäkin, mikä este seuraavana on vuorossa. Vuoden päätteeksi yllettiin ensin 3. ja viimeisissä kisoissa peräti 2. sijalle.
Yksi 0-radoista on erityisesti jäänyt mieleeni. Iitun osaamisesta se kertoo paljon. Kaaduin ennen toiseksi viimeistä estettä, mutta Iitu tunnollisesti noudatti ohjaustani ja siitäkin radasta saatiin siis puhdas suoritus. Aikaa varmasti hukkasin Iitun menosta. Iitu, niin rakas.
IMG_1470.jpg

kuva: Mirkka Kalmari:IMG_9331.jpg


Ella

Ella tuotti jälleen iloa kiitämällä agiratoja huimaa vauhtia. Vauhti tietysti toi mukanaan virheitäkin, varsinkin kun kartturilla ei enää sitä vauhtia riitä niin kuin pitäisi. 0-tuloksia tuli kuitenkin vuoden aikana 7, joista kuusi kertaa olimme palkintosijoilla. Parhaimpina ja tietysti ihanimpina ratoina ne kaksi nollavoittoa, joilla sertitkin tulivat.

25.5.2014 Ella sai ensimmäisen AGI-SERTinsä 3-luokasta voittamalla Elina Hannikaisen tuomaroimalla radalla tuloksella -8,21 s.

IMG_8097.jpg

Toinen 0-voitto tuotti Ellalle toisen AGI-SERTin 26.10.2014 Anne Viitasen radalta, tuloksella -2,39 s. Erityisen tuosta voitosta ja sertistä teki se, että Ella teki luokassaan ainoan nollatuloksen vaikka luokassa oli 24 koiraa. Ei niitä 0-tuloksia muissakaan luokissa roppakaupalla tullut, joten se nostaa tuon suorituksen erityisen korkealle mielessäni.

IMG_2563.jpg

Vuoden lopussa Ella sai Imatran kennelkerholta tittelin Vuoden agilitykoira 2014:
IMG_2979.jpg

Palkitsemisen jälkeisenä yönä shelttitriomme teki jotain, mikä jäi varmasti loppuiäksi mieleemme. Sitä tarkemmin erittemättä voin vain sanoa, että koirat ovat ihmisen parhaita ystäviä, niin arjessa kuin hätätilanteessakin.


Moona

Moona kävi vuoden aikana kuudessa näyttelyssä, joista tuloksena 5 x ERI, 4 x luokkasijoitus avoimessa luokassa, SA ja yksi EH. 

IMG_8019.jpg


Agilitykisoihinkin käytiin hiukan tuntumaa ottamassa ja nuorimmalla prinsessallamme on nyt ensimmäinen LUVA ykkösluokasta hankittuna. 0-voitto 6.9.2014 aika -6,77 s, tuomari Minna Väyrynen.

IMG_1459.jpg

Vuosi on ollut kaiken kaikkiaan ihan mahtava. Iitu, Ella ja Moona ovat meille rakkaita perheenjäseniä, jotka tuovat paljon erilaista sisältöä elämäämme. On ollut jännitystä, iloa, ja vaikka mitä, ihan pikkuisen huoltakin, mutta ainahan sitäkin elämään mahtuu.

Nyt suunnataan alkaneeseen vuoteen 2015 mielenkiinnolla, uutta odotellen, yhdessä harrastaen ja elämästä nauttien. Eihän sitä tiedä, mitä kaikkea ihanaa voikaan tulevaisuus tuoda!