Kauan on odotettu Iitun juoksua, tänään se alkoi. Jos olisi pitänyt entisen rytminsä, olisi menty kesäkuun puolelle. No, luonto päättää...

Nyt ei osu kesälomat oikeaan ajankohtaan, ei päästä agikisoihin suunnitelmien mukaan... Mutta, tärkein juttu: toivomme, toivomme, toivomme, että kaikki onnistuu ja ensimmäinen Shetfun -pentue syntyisi kesällä! Vielä hetki on odoteltava, että pääsemme ajelemaan muutaman tunnin matkan "päiväkahville" sen tarkkaan harkitun, ihanan shelttipojan luokse, joka sitten isäksi mahdollisille Iitun lapsosille ryhtyisi.

Olin niin onnellinen, kun tuon hienon pojan omistaja reilu vuosi sitten Juvan erkkarissa tutkaili Iitun ja hyväksyi yhdistelmän. Ei ollut aikanaan helppoa valita Iitulle sulhoa. Etsin, etsin... kauan ja tunteja laskematta. Ihan ensin katselin ulkonäköä, rakennetta, väriä yms. Kun mieleinen löytyi, katsoin kuka on kyseessä (monesti oli sukulaisuutta). Kun sukulaiset oli poissuljettu, oli aika tarkastaa terveystiedot. Lopulta vaihtoehtoina oli kolme koiraa, jotka minut lumosivat. Tarkemmin tutkittuani huomasin, että kyseessä oli isä, poika ja pojanpoika :) Tuo lopputulos yllätti minut itsenikin.

Kuluneen vuoden aikana tuo Iitun sulhoksi valittu upea koira on kerännyt lisää hienoja meriittejä itselleen, onnea siitä kasvattajalle, joka myös omistaa koiran!

Näissä mietteissä vain... toivotaan, toivotaan, toivotaan...